Reteaua si blocajul energiei

Orice simbol pe care il descoperim tine de nivelul constiintei pe care o avem la acel moment, iar atunci cind vorbesc despre  nivel nu am o reprezentare a unei ierarhii de sus sau jos, ci doar un  ritm ce tine de o anumita rezonanta si care creaza un nivel specific acesteia (nivel  care nu este in fapt decat elementul cel mai potrivit de propagare a respectivei rezonante).

Exista in prezent o criza de energie pe pamant, si atunci cind vorbesc despre energie incerc sa cuprind toate intelesurile pe care le poate capata acest cuvint. Iar simbolul pe care il vad in societate azi pentru energie este Reteaua. 

O retea inseamna o multime de puncte care sunt interconectate intre ele dupa o anumita structura, cel putin asta este definitia vulgara pe care o am eu

Esenta unei retele nu o reprezinta insa un anumit punct sau o anumita pozitie din cadrul acesteia, ci mai degraba modul de conectare al retelei care imprima acesteia si un mod de functionare, si mai ales energia care circula prin aceasta si a carei miscare mentine reteaua in aceasta forma. Functionarea unei retele este privita ca o solutie cautata, utila si esentiala pentru existenta moderna, functionare care are loc printr-o circulatie anume a energiei prin toate punctele din retea.

 Si totusi am putea privi si altfel aceasta functionare a unei retele, de exemplu ca un blocaj al punctelor din retea, blocaj ce faciliteaza de fapt functionarea retelei, lasand pentru fiecare punct din retea numai putina energie, adica doar atit cat sa-i ajunga acesteia pentru a-si indeplini functia pe care o are in functionarea retelei.

 Numai ca orice blocaj are o caracteristica importanta, si anume faptul ca acesta NU  poate fi permanent, intotdeauna exista posibilitatea si sansa ca unele dintre punctele retelei sa iasa din acest blocaj, iesire ce are ca efect imediat o perturbare a retelei, care pierde astfel o anumita cale de curgere a energiei si care trebuie sa se readapteze la punctele ramase.

 In schimb punctul care paraseste energia unei retele,nu cistiga in mod automat o energie suplimentara asa cum s-ar putea crede la o prima vedere, din contra acest punct care a fost obisnuit cu energia unei retele nu mai simte curgerea acelei energii ceea ce-l poate face sa intre intr-o deruta totala si se  poate pierde prin autodistrugere daca nu reinvata sa se hraneasca cu o altfel de energie decat cea provenita din retea, si pentru aceasta singura posibilitatea este cea a propriei energii.

Acea energie care pleaca de la un punct “central” din interiorul nostru si care ne inconjoara intr-o forma de spirala, fara de care nimeni si nimic nu ar putea exista pe acest pamant. Noi suntem acel punct de infinit care exista doar datorita datorita UNI-VERSULUI sau CUVINTULUI  UNIC, sau REZONANTEI care  creaza aparenta oricarei realitati. Parasirea unei energii de retea reprezinta incercarea de eliberare a energiei autentice, reprezinta depasirea unor limite autoimpuse si incercarea de a onora chiar si blocajul din care am reusit sa iesim.

Cu siguranta se apropie de noi din ce in ce mai mult acel spatiu in care vom depasi niste limite, sau in care vom fi depasiti de aceste limite, cind constiinta si simbolul acesteia se va schimba pentru ca avem energia infinita a unicului inlauntrul nostru, in esenta noastra. 

Cea mai vizibila retea azi, ca mereu de altfel,  este Puterea ( iluzie spre care alergam cu mainile intinse mereu), acest lucru atit de iubit, de cautat, de dorit si care nu este decat un joc al unor forte opuse, care nu reprezinta decat esenta dualitatii in a carei realitate traim de mii de ani, puterea nu este energie ea doar consuma energie, pentru ca are nevoie de aceasta pentru a functiona. 

Poate ca este timpul sa ne indreptam privirea spre energia din interiorul nostru si pe care nu o identificam cu o putere deoarece in interiorul nostru nu exista forte opuse si in consecinta nici putere, energia esentiala din interiorul nostru nu are nevoie de putere pentru ca ea reprezinta esenta a ceea ce suntem cu adevarat, daca alegem putem sa miscam aceasta energie cum dorim, aceasta miscare insa nu poate sa-i schimbe esenta acesteia, aceea de a fi unica si nici nu o transforma intr-o putere pentru ca nu este indreptata impotriva a nimic.

Putem sa construim in exteriorul nostru orice tip de retea dorim, din pacate cred ca prin aceasta nu vom face decat sa ne indepartam de esenta noastra, sa ramanem singuri in compania celorlalti adica blocati in retelele  pe care singuri le-am construit pentru a nu apela la energia noastra esentiala si autentica, cea din interiorul fiecaruia dintre noi care este una si aceasi in fiecare.

Balasa Gabriel

Leave a Reply