Cautatori de noi insine

“Istoria ne invata, ca oamenii nu au invatat nimic din istorie” spunea George Bernard Shaw, si azi putem vedea ca viata oamenilor in manifestarile ei esentiale nu s-a schimbat de mii de ani.         Continuam sa traim folosind aceeasi vointa, inteligenta, ambitii si mindrie, ne formam viziuni personale despre o lume mai “buna”, construim si uneori chiar vrem sa facem schimbari intemeindu-ne insa doar pe raportul nostru cu lumea.

         Putini  dintre noi sunt cei care  isi intemeiaza “constructiile”pe care le fac pe raportul nostru  cu noi insine.  

          Pentru ca nu putem sa fim prezenti in ceilalti fara sa fim mai intai prezenti in noi insine.

          In istorie au existat  oameni care ne-au aratat si aceasta dimensiune, insa noi am preferat intotdeauna temelia nisipului asternuta de realitatea dorintelor si ambitiilor noastre.  

           Noi singuri ne-am pus in afara noastra si am declarat ca lumea aceasta este singura care exista. Noi singuri am inchis usa catre interiorul nostru si am blocat-o cu inteligenta noastra.

            Din pacate, ne-am invatat cu excesul unei vieti in lumea din afara noastra, unde simturile ne sunt deseori innebunite de “placere”,si unde ratiunea si inteligenta noastra, isi pot construi usor justificari nu pentru o viata ci pentru sute si mii de vieti.

            Ne-am obisnuit sa traim intr-o “lume”si sa credem in alta “lume” lipsindu-ne complet si de buna-voie de orice echilibru.

         De aceea, cred ca este timpul sa realizam ca nu putem sa gasim locul lumii in noi, mai inainte de a descoperi locul nostru in noi insine, adica  acel loc fix si de neclintit din inima noastra, saminta de duh care ne poate face intregi intre cer si pamant si care ne-a transformat cu adevarat  in cautatori ai  locului nostru in noi insine.

         Cautatori au fost oamenii prin esenta lor, chiar daca niciodata nu au stiut ce cautau, lucrul acesta insa a fost compensat mereu de ceea ce au reusit sa gaseasca, si asta pentru ca intotdeauna gaseau ceva mai nou sau mai vechi,  insa chemarea noastra de cautatori nu se poate implini decat pe calea catre noi insine, cind vom deveni constienti de destinul nostru, acela de CAUTATORI DE NOI INSINE.

                Pentru cautatorii de noi insine, viata nu este doar ceva ce trebuie trait, ea este ceva ce trebuie implinit, ca samanta unitatii si intregului sa fie aduse  in aceasta lume odata cu regasirea noastra si cu refacerea unei dimensiuni spirituale din care cu siguranta am venit.        

       

Balasa Gabriel

One Response to “Cautatori de noi insine”

  1. ESD Says:

    A merita sa citesc aceste articol 🙂

Leave a Reply