Ne place sa credem ca stim

        Orice sistem presupune o datorie, viata insa nu este decat o soapta de credinta pe care doar cei mai linistiti dintre noi o pot auzi asa cum este ea in adevar si nu intr-o realitate trasata de prejudecati si opinii transante,   cu care nu ne putem cladi decat  turnuri de griji  ce ne despart uni de alti.   

       Ne place sa credem ca stim, ne place sa credem ca intelegem, ne place sa credem ca traim, ne place sa-i judecam pe ceilalti,  si cu atatea placeri ai putea zice ca toata viata noastra este o placere si ca traim un succes.            In adevar insa, si nu in realitate, de cele mai multe ori nu intelegem nimic din aceasta lume.          

           Pentru ca cel mai simplu  este sa realizam ca nu putem sti nimic din ceea ce nu cunoastem. Si cine mai are nevoie de cunoastere in acest timp al nostru, in care multe lucruri ne sunt prezentate  ca fiind  adevarate, si cand noi nu mai ajungem decat cel mult sa contorizam  aceste cunostinte care nu ne apartin in nici un fel. 

      Poate tocmai de aceea nu este de mirare, ca fara sa cunoastem nu suntem decat raspanditori de ignoranta. Sau poate ca a venit timpul sa ne intoarcem la acea stiinta nestiutoare, in care dorinta noastra de a cunoaste sa fie mai puternica decat tiparele trasate ale unor realitati despre care nu stim nimic, dar mai ales in care nu credem.

Balasa Gabriel

Leave a Reply