Iubirea nu este o simpla nevoie

Iubirea nu este o simpla nevoie
Gabriel Balasa

Iubirea nu este o nebunie, nu este o forma de adoratie sau un mod de a gasi fericirea, pentru ca iubirea este intregul din care venim si in care ne intoarcem.

Iubirea este adevarata noastra esenta, iar daca divinul ar putea avea o identitate atunci aceasta nu ar putea fi decit iubirea. IUBIREA NU ESTE O SIMPLA NEVOIE!… nevoia de a avea pe cineva linga tine, nevoia de a-ti descarca pasiunea asupra cuiva, nevoia de a te completa in cele ce-ti lipsesc, nevoia de a nu ramane singur, nevoia de a te simti fericit, nevoia de a te simti iubit cind tu insuti nu esti in stare sa faci acest lucru pentru tine.

Toate aceste “nevoi” pe care noi le numim iubire, nu sunt pina la urma decat simple incercari temporare si inutile de a ne implini, de a descoperi intregul de care suntem iubiti.

Adevarata iubire insa, nu poate fi niciodata inlocuita de aceste “nevoi”, tot ce se poate face este sa fie confundata si imediat ce nevoile noastre nu mai sunt satisfacute aceasta asa zisa iubire se transforma sub privirile noastre in minciuna si in ura, in ironie si in dusmanie, apare de fapt adevarata fata a nevoilor noastre si a mijloacelor pe care le-am folosit pentru a ni le satisface.

Iubirea adevarata nu este o relatie ca o linie trasa ce uneste doua puncte, iubirea adevarata este doar un punct intreg ce cuprinde in el o infinitate de puncte asemenea lui.

Pentru ca relatiile de iubire nu sunt decat iluzia ca mai exista si altceva decat clipa prezenta. Si uite asa, plecind de la iubire noi oamenii am inventat timpul. Timpul care nu este altceva decat incercarea noastra disperata de a scapa de prezent prin amintirea trecutului sau asteptarea viitorului.

Iubirea adevarata insa, nu are timp, ea este eterna, asa ca daca vreti iubirea adevarata renuntati sa mai creati timpul din trecut sau din viitor, invatati sa traiti doar clipa prezenta, pentru ca iubirea nu este o adunare a dorintelor noastre ci doar posibilitatea de a privi dincolo de iluzia formelor, pentru ca iubirea nu alege, ea este doar inceputul si sfarsitul tuturor!

Iubirea este simpla, gandurile noastre despre aceasta insa, sunt ingrozitor de complicate, asa ca va cer iertare pentru cuvintele pe care le-am ales pentru a vorbi despre iubire si pentru ca nu am stiut sa folosesc un limbaj al INTREGULUI pentru a spune VA IUBESC!…

3 Responses to “Iubirea nu este o simpla nevoie”

  1. mIHAELA Says:

    IUBIREa este totul

  2. Sabau Ioana Says:

    Dragoste si prietenie….
    Se spune ca intr-o zi se intalneste Dragostea cu Prietenia si
    Dragostea o intreaba: – “Daca eu exist… tu ce rost mai ai?”
    Prietenia ii raspunde: -“Eu las un zambet acolo unde tu ai lasat o lacrima…”

  3. amycommunications Says:

    Drag domnule judecator,eu cred,de cativa ani de cand ma maturizasem cu ajutorul Madonnei,ca dragostea insemneaza reactiile chimice complexe intre LawandOrder to be alike.Eu sunt singura in familia Neagoe,catolica -de aceea va doresc numai zile insorite si La Multi Ani! cu ocazia sarbatoririi Sf. Gheorghe!! Cu prietenie,Amy

Leave a Reply